Novosti

18/05/2012

Raspisan javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (IPARD Agencija), nadležna za operativnu provedbu programa IPARD, raspisala je javni natječaj za prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa za Mjeru 101 "Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice" i Mjeru 103 "Ulaganje u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice".

Mjera 101 odnosi se na ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, a prihvatljivi prijavitelji su poljoprivredna gospodarstva (OPG, obrt, trgovačko društvo, zadruga) upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i obveznici PDV-a, 100% u privatnom vlasništvu ili do 25% u državnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba. Prihvatljivi sektori za Mjeru 101 su sektor mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, sektor jaja, voća i povrća te sektor žitarica i uljarica.

Mjera 103 odnosi se na ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda, a prihvatljivi prijavitelji su obrt, trgovačka društva i zadruge, obveznici PDV-a u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća, kao i oni u rangu poduzeća s manje od 750 zaposlenih (obveznici IPPC direktive) ili s godišnjim prometom koji ne prelazi 200 milijuna eura, s manje od 25% državnog vlasništva, odnosno vlasništva jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba. Prihvatljivi sektori za Mjeru 103 su sektor mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva te sektor maslinovog ulja.

Rok za podnošenje prijava počinje teći od 16. svibnja 2012. i traje zaključno do 02. srpnja 2012. godine, a Javni natječaj dostupan je na mrežnoj stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju www.apprrr.hr, gdje se nalaze obrasci i Vodiči za korisnike za ove mjere.