Novosti

22/05/2012

Položen kamen temeljac za izgradnju POS stanova

Polaganjem kamena temeljca na zemljištu u Ulici Jurje Žakna na području Šijane, započela je danas gradnja dviju stambenih zgrada sa 65 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje (POS) čiji je rok izgradnje 16 mjeseci.

Današnjoj svečanosti obilježavanja početka izgradnje uz gradonačelnika Pule Borisa Miletića, prisustvovali su i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske Ivan Vrdoljak i direktor Agencije za pravni promet nekretninama Željko Uhlir. Prije samog događaja Miletić, Vrdoljak i Uhlir potpisali su u prostorijama Komunalne palače Povelju o polaganju kamena temeljca i Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje stambenih građevina.

Gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što konačno kreće realizacija ovog dugoočekivanog projekta dok je ministar Ivan Vrdoljak kazao kako se izgradnja stanova prema modelu poticane stanogradnje pokazala veoma uspješnom. Dodao je i kako vjeruje da će se u budućnosti gradnja još više intenzivirati. "U Puli smo imali veliku potporu lokalne samouprave pa su se neki segmenti projekta mogli ubrzati. Želimo ponovno aktivirati tržište, a velik interes Puljana za POS-ovim stanovima pokazuje da je ovo dobar posao," kazao je ministar. Direktor APN-a Željko Uhlir pojasnio je kako će se u Šijani graditi dvije stambene zgrade sa 65 stanova, a cijena će po četvornom metru iznositi 895,00 eura.

Investicija je vrijedna 29,2 milijuna kuna, u čemu Grad Pula sudjeluje sa 6,2 milijuna kuna, odnosno s 183,5 eura po kvadratu kroz zemljište i komunalnu naknadu te s državnim učešćem od 6,5 milijuna. Predviđena vrijednost izgradnje (projektiranje, građenje, nadzor) iznosi 23 milijuna kuna s PDV-om, a izvođač radova je križevački Radnik, odabran javnim natječajem koji je provela državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.