Novosti

23/05/2012

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Pule

Sinoć je u velikoj Vijećnici pulske Komunalne palače održana 33. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule, a na dnevnom redu bilo je ukupno 25 točaka. Prva točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja pa je tako vijećnik Marko Martinčić postavio pitanje o radovima na pulskoj rivi, odnosno u čijoj je ingerenciji organizacija prometa na samome gradilištu budući da unatoč zabrani, građani i dalje svojim vozila prolaze zatvorenom rivom. Pročelnik UO za komunalni sustav i imovinu Grada Damir Prhat odgovorio je kako je u cilju što bolje regulacije prometa u Puli oformljena prometna jedinica mladeži te kako je posebna pažnja posvećena prometu u mirovanju i javnom prijevozu. Dodao je kako će se uskoro u promet pustiti Zagrebačka ulica i da očekuje normaliziranje prometa. Na kraju je naglasio kako je promet na rivi isključivo u nadležnosti i odgovornosti izvođača radova.

Vijećnicu HDZ-a Lovorke Tomičić zanimalo je zašto je "Prijateljima Valkana" odobreno korištenje kupališta Valkana u periodu od 27. do 29. srpnja za potrebe održavanja glazbene manifestacije. Tomičić je kazala kako će se na tom području održavti party 24 sata dnevno te kako će tijekom tri dana biti buke iako se uokolo nalazi stambeno naselje. Miletić je izrazio zadovoljstvo što Pula u posljednje vrijeme ima sve više festivala čak i svjetskih razmjera koje okupljaju građane željne dobre zabave uz istovremenu promociju Pule.

Vijećnica Jadranka Černjul je pitala dogradonačelnicu Veru Radolović koji su budući koraci koji će se poduzeti po pitanju izgradnje stanova po modelu poticane stanogradnje. Radolović je odgovorila kako je predviđena gradnja dviju zgrada sa 65 stanova i s parkirnim mjestima. Cijena za građane bit će 895,00 eura po kvadratu, a izgradnja bi trebala trajati 16 mjeseci.

Vijećnik HDZ-a Janko Žužić ukazao je na neosvijetljeni prilaz doma Villa Marije te je predložio da se što hitnije postavi javna rasvjeta kako bi korisnici Doma imali kvalitetan prilaz. Zahvalivši na prijedlogu pročelnik Damir Prhat obećao je angažman za rješavanje tog problema. Vijećnika IDS-SDP-a Kemala Velagića zanimao je projekt uređenja gradskih fasada nazvan "1000 fasada". Zamjenik gradonačelnika Fabrizio Radin pojasnio je kako je riječ o projektu bilježanja gradskih pročelja i fasada koje vape za obnovom, do sad je popisano oko 140 fasada u gradu i 40 vila na području Verude, a projekt je vrijedan 87,5 milijuna kuna.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, među ostalim, raspravljalo se o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2011. godinu, odlukama o raspodjeli rezultata za 2011. godinu, izvršenju programa izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture te o izvještajima o poslovanju gradskih javnih ustanova.

Svi materijali s jučerašnje 33. sjednice Gradskog vijeća Grada Pule dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u rubrici "Gradsko vijeće".