Novosti

24/05/2012

Otvoren stručni skup "Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama RH"

U organizaciji pulske Gradske knjižnice i čitaonice i Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu, danas je u Puli otvoren Međunarodni stručni skup "Službene publikacije i

državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske". Kroz izlaganja stranih i domaćih stručnjaka, radionice i raspravu sudionika, na Međunarodnom skupu razmatra se zakonodavni položaj službenih publikacija i praksa knjižnica u Hrvatskoj i zemljama Europske unije. Skup je namijenjen knjižničarima narodnih knjižnica, školskih, visokoškolskih, sveučilišnih i specijalnih knjižnica koje su zakonski obvezne izgrađivati fondove službenih publikacija.

U pozdravnom govoru ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović istaknula je kako je cilj skupa pružiti znanje knjižničarima i unaprijediti ulogu knjižnica na izvorima i dostupnosti službenih publikacija. U ime Grada Pule nazočne je pozdravio pomoćnik pročelnika društvenih djelatnosti i koordinator projekata Grada Vinko Knez koji je kazao kako se Pula u proteklih nekoliko godina profilirala kao grad u kojemu posebno mjesto ima upravo - knjiga, a travnju ove godine kandidirala se i za Unescovu svjetsku prijestolnicu knjige 2014. U ime istarske županije pozdrav je uputio pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina zaželivši svima puno uspjeha u radu.

Međunarodni stručni skup "Službene publikacije i državne informacije u knjižnicama Republike Hrvatske" održava se do petka 25. svibnja pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije i Grada Pule.