Novosti

24/05/2012

Spasilačke službe na sedam pulskih plaža

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Pule Boris Miletić predstavio je akte koje donio u razdoblju od 10. do 23. svibnja, a riječ je o ukupno 26 akata.

Donesena je Odluka o imenovanju Povjerenstva za provođenje upisa u dječje vrtiće kojega čine sedmero članova, a sukladno Obveznim uputama za izradu Pravilnika za upis djece u dječje vrtiće. Odlukom o visini naknade za opremanje komunalnom infrastrukturom i podmirenja pripadajućih troškova utvrđena je ukupna površina zemljišta i naknade za ustupljeno zemljište za potrebe programa poticane stanogradnje u Šijani. Cijena stanova iznosit će 895,42 eura po četvornom metru. Nakon poništenja prethodno provedenog natječaja, donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora - Pula, Giardini 1 te se ponovno ovlašćuje JU Pula Film Festival za raspisivanje javnog natječaja.

Među donesenim aktima je i ona o o uspostavi Službe spašavanja života na vodi na području Grada Pule za 2012. godinu. Tako će se i ove godine na sedam plaža uspostaviti Služba spašavanja u periodu od 15. lipnja do 15. rujna, odabrat će se 19 kandidata i voditelj službe, a za navedenu namjenu u Proračunu je planirano 430.000,00 kn.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 10. do 23. svibnja 2012. godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju "Akti gradonačelnika".