Novosti

24/05/2012

Ovoga vikenda "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica"

U prostorijama Komunalne palače u Puli održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljen bogat program obilježavanja akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica". Četvrtu godinu za redom mjesni odbori Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac organiziraju dvodnevnu proljetnu eko akciju čišćenja šumica uz raznolik program i sportsku utrku za sve građane.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio je svima koji svojim radom i zalaganjem doprinose uređenju pulskih šuma te je izrazio nadu kako će se ova hvalevrijedna manifestacija nastaviti i ubuduće.

Potpredsjednik mjesnog odbora Vidikovac Stevan Muidža podsjetio je kako su na samome početku akcije uređenja prije četiri godine, šumice Drenovica i Lungomare bile zapuštene, neuređene i s vrlo malo šetača. "Danas, nakon svih akcija čišćenja, imamo šumice koje dnevno posjećuje stotinjak šetača, rekreativci i djeca te želimo nastaviti uređivati ovo zeleno blago", kazao je Muidža. Ovom se prilikom Muidža zahvalio svim sponzorima i onima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnje akcije vrijedne 60.000,00 tisuća kuna.

Predsjednik mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac Ivan Lasić istaknuo je kako i ove godine očekuje velik broj učesnika te je pozvao sve zainteresirane građane da im se pridruže u subotu i nedjelju. Završno uređenje šume Lungomare trajat će u subotu od 08.00 do 12.00 sati dok će se šuma Drenovica čistiti u nedjelju od 08.00 do 10.30 sati nakon čega je predviđen sportski program. Predsjednik udruge DRS "Maraton-Uljanik" Ozren Rnjak javnost je upoznao s tradicionalnom atletskom utrkom koja će se za najmlađe uzraste održati u nedjelju s početkom u 10.50 sati. Nakon njih nešto nakon 11.00 sati nastupit će maratonci koje očekuje 10000 metara duga dionica u šumi Drenovica.

Cjelokupni program eko akcije 

Plan staze