Novosti

25/05/2012

Novinari na kavi s gradonačelnikom

U pulskoj Komunalnoj palači organizirano je danas tradicionalno druženje - "Caffe sa sindacom" na kojemu je predstavnike medija prvi čovjek grada Pule Boris Miletić upoznao s najaktualnijim gradskim temama.

Jedna od njih bila je izgradnja kanalizacije na pulskoj rivi pa je tako Miletić kazao kako se radovi odvijaju u dvije smjene i teku planiranom dinamikom. Na novinarski upit o trenutnom stanju područja Muzila, Miletić je podsjetio kako je smjernice za njegovo uređenje nedavno donijelo Gradsko vijeće Grada Pule te kako Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana uređenja Pule očekuje već ovoga ljeta.

Novinare je zanimalo hoće li se u narednom razdoblju više pažnje posvetiti uređenju ulica, a kao primjer istaknuli su Giardine. Miletić je kazao kako će se Giardini svakako sanirati, no podsjetio je na 2000. godinu kada je Grad Pula sanirao brodogradilište Uljanik s 90 milijuna kuna, dok je cijeli tadašnji godišnji Proračun bio 70 milijuna kuna. "Ostala brodogradilišta u Hrvatskoj sanirala su se državnim novcem, dok je taj novac u Puli prikupljen uglavnom iz komunalne naknade koja se inače namjenski koristi za uređenje prometnica, parkova i komunalne infarstrukture. Zahvaljujući tome, Grad je uspio spasiti radna mjesta i danas je Uljanik uspješno brodogradilište", kazao je Miletić dodavši kako u tome leži dio odgovora.

Jedno od novinarski pitanja odnosilo se i na ideju organiziranja hokejaške utakmice zagrebačkog Medveščaka u pulskoj Areni za što je Miletić ustvrdio kako se o tome traju razgovori već nekoliko mjeseci te kako će eventualno održavanje utakmice biti svakako izniman događaj.

Na kraju kave s gradonačelnikom predstavljen je i novi Pročelnik Ureda Grada, a riječ je o Aleksandru Matiću.