Novosti

25/05/2012

Održan prijem za delegaciju poduzetnica iz Koruške

Zamjenica gradonačelnika Pule Vera Radolović primila je danas u prostorijama Komunalne palače delegaciju iz Koruške koja u Puli boravi u sklopu održavanja okruglog stola i poslovnog susreta žena poduzetnica. Delegacija iz austrijske Koruške u Pulu je doputovala na poziv Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, gdje je i održan okrugli stol, a delegaciju su činila poduzetnice iz sektora poslovnog savjetovanja, oglašavanja i tržišne komunikacije, bioenergije, istraživanja tržišta, poreznog savjetovanja te Sveučilišta primjenjenih umjetnosti.

Zamjenica gradonačelnika Vera Radolović zaželjevši dobrodošlicu gostima iz Koruške, istaknula je izvanrednu međunarodnu suradnju Pule s gradovima pobratima pa je tako podsjetila kako je Pula pobratimljena s Gradom Grazom, a ta je 40 godina duga suradnja obilježena i ove godine prilikom proslave Dana Grada Pule. Radolović je delegaciju upoznala sa specifičnostima Pule ističući kako postoje značajne mogućnosti poslovne suradnje između regija Istre i Koruške.

S time su se složili i predvodnici delegacije, voditelj odjela za međunarodnu suradnju Meinrad Hà¶fferer i potpredsjednica Komore Klagenfurt Sylvia Wostal koji su dodali kako Istra ima izniman gospodarski potencijal kojega svakako valja iskoristiti.