Novosti

28/05/2012

Održana eko-akcija "Uredimo i koristimo pulske šume"

U organizaciji mjesnih odbora Sv. Polikarp-Sispalc i Vidikovac, Udruge DSR Maraton-Uljanik te uz pokroviteljstvo Grada Pule i brojnih sponzora, proteklog je vikenda održana tradicionalna eko-akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica". Ova hvalevrijedna ekološko-rekreativna akcija započela je u subotu u jutarnjim satima u šumici Lungomare gdje su građani skupljali razni otpad i otpale grane te su očistili pješačke staze i protupožarne puteve. Nakon toga uslijedila su sportska nadmetanja pa je tako za najmlađe organizirana dječja utrka na 350 metara, prigodni program osnovne škole Stoja, juniorska konjička utrka članova Konjičkog kluba Paradiž te atraktivne akrobacije plesne skupine AB Originals. Rekreativci DSR Maraton-Uljanik predvođeni maratoncima Ozrenom Rnjakom i Stevom Muidžom istrčali su i 4 kilometara dugu stazu u sklopu posebne promo-utrke.

Okupljenima je dobru zabavu zaželio predsjednik MO Sv. Polikarp-Sisplac Ivan Lasić dok je u ime Grada Pule okupljene pozdravila zamjenica gradonačelnika Vera Radolović te je još jednom svima zahvalila na trudu oko cjelogodišnje brige za uređenje pulskih šumica.

U nedjelju je pak održano završno čišćenje šumice Drenovica nakon čega je uslijedio bogat sportski program. U glavnoj utrci na 10000 metara nastupilo je 57 trkača i trkačica, a najbrži je bio Zoran Žilić član zagrebačkog Ulixa. Drago Paripović završio je drugi, dok je riječanin Dalibor Gržetić iz AK Kvarner Autotrans stigao treći. Osim ove, održane su i dječje utrke na 650 i 1600 metara.