Novosti

30/05/2012

U subotu 17. eko-akcija čišćenja pulskog podmorja

U prostorijama Turističke zajednice Grada Pule danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena tradicionalna eko-akcija čišćenja pulskog podmorja. Ovogodišnja, 17. po redu akcija održat će se u subotu 2. lipnja, a čistit će se dionica od Gortanove uvale do Zlatnih stijena.

Prema riječima direktorice TZ Grada Pule Sanje Cinkopan Korotaj akcija čišćenja pulskog podmorja iz godine u godine daje sve bolje rezultate što je vidljivo i po opadajućoj količini otpada koju sudionici pronalaze. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić istaknuo je kako je kroz 17. godina održavanja ukupno prikupljeno oko 100 m3 raznog otpada te je naglasio kako je unatoč smanjenu količine otpada akciju nužno provoditi i ubuduće.

O tehničkim detaljima same akcije govorio je tajnik pulske Zajednice tehničke kulutre Anton Pletikos ističući kako će se i ove godine akciji priključiti 12 ronilačkih klubova čiji će članovi u moru prikupljati otpad, učenici srednjih škola koji će ga raznositi te djelatnici Pula Herculanee koji imaju za zadatak njegovo zbrinjavanje.. "Osim njih, akciji će se zasigurno kao i svake godine pridružiti i volonteri i turisti, a sama akcija je svojevrsna simbioza edukacije i ekologije", kazao je Pletikos ističući kako će se na kraju akcije čišćenja svim zaslužnim pojedincima podijeliti priznanja.

Okupljanje sudionika predviđeno je u subotu 2. lipnja s početkom u 9.30 sati na kupalištu kod Mornara.