Novosti

31/05/2012

"Manje je više" - završna prezentacija radionice scenskog pokreta

U petak 1. i subotu 2. lipnja 2012. godine na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta s početkom u 20.30 sati održat će se završna prezentacija polaznika radionice scenskog pokreta, voditeljice i plesne pedagoginje Andree Gotovine s članovima Dramskog studija INK-a

Svijest o tijelu, različiti načini izražavanja, produbljivanje kreativnosti i razvoja neophodni su za svakoga scenskog izvođača. Pokret je izazov i snaga kada ga koristimo s lakoćom. Kao i u glumi, pokret je također oblik komunikacije. Različite radnje, odnosi, likovi, emocije sve to možemo prikazati ili barem stimulirati samim pokretom. Stoga i kao grana za sebe i kao neophodan dodatak glumačkim i dramskim vještinama scenski pokret i svijest o našem tijelu neophodan je za svakog scenskog izvođača. Ciljevi radionice su proširiti opsege svojih osobnih mogućnosti izražavanja, kroz svjesno i znalačko korištenje tjelesnih radnji, usavršiti svoje neverbalne izražajne mogućnosti, bolje razumijevanje vlastitih tjelesnih potencijala, razvijanje stvaralačke mašte, poticanje vlastitog autorstva u okviru zadanih zadataka i mogućnost ostvarenja samostalnog kreativnog rada.

Izvode: Joelle Živolić, Valter Roša, Annie Kovač, Andrea Lončarić, Paola Lugarić, Filip Lugarić, Teo Frgačić, Patrik Lazić, Snježana Grgić, Marin Janković, Aleksandra Možar, Damir Lampe, Gabrijel Lazić , Diana-Dina Fiamengo, Nika Ivančić, Anna Alice Kraljić, Diana Zrnić, Melisa Kamenčić, Katarina Radetić, Sara Stepanović i Samanta Milotić Bančić.