Novosti

01/06/2012

PoPularna Pulica popularna i na 59. Puli

Ovogodišnji, 59. po redu Festival igranog filma u Puli održat će se od 14. do 28. srpnja 2012. godine. Program započinje 14. srpnja na Kaštelu i Kinu Valli, a od 21. srpnja nastavlja se i u Areni. Iz bogatog filmskog programa namijenjenog mlađim zaljubljenicima u film, a u sklopu PoPularne Pulice, izdvajamo projekcije filmova "Čudesni Spider-man" (The Amazing Spider-Man) Marca Webba i "Ledeno doba 4: Zemlja se trese" (Ice Age: Continental Drift) Steve Martina i Mike Thurmeiera.

Festival igranog filma u Puli danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Republici Hrvatskoj, s više od 73 tisuća gledatelja i petnaest dana festivalskih događanja u Puli. Davne 1938. godine, još prije pokretanja Filmskog festivala u Cannesu, u pulskoj je Areni s velikim odazivom publike održana prva filmska revija, a od 1953. do danas kontinuirano je mjesto festivalskog uživanja u filmu pod zvijezdama.

U Nacionalnom programu, zahvaljujući kojem se diči titulom najstarijeg filmskog festivala na svijetu, Pula od 21. do 28. srpnja 2012. godini očekuje oko deset hrvatskih filmskih naslova te nekoliko koprodukcija u kojima su nastupali hrvatski filmski umjetnici i korištene hrvatske filmske lokacije. Posebno je zanimljiv nedavno pokrenut program kratkog filma koji je u Pulu doveo niz mladih talenata.

Atraktivni Međunarodni program u svom će dvanaestom uzastopnom izdanju od 14. do 28. srpnja 2012. na Kaštelu i u kinu Valli ponuditi filmske delicije sa svjetske festivalske trpeze, od probranih filmova iz programa Festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji i Rimu, do hitova za najširu publiku.

Neće izostati ni popratni filmski programi: "Pulica" - program za djecu i mlade, "Pustolovni laboratorij profesora Baltazara", "Pulska filmska tvornica", izložba "Cinemaniac", "doFuraj svoj film" i filmovi na Portarati. Atmosferu će upotpuniti i zabavno glazbeni programi.

Sve festivalske novosti možete pratiti na web stranici www.pulafilmfestival.hr, na Facebook stranici www.facebook.com/PulaFilmFestival i na Twitter stranici www.twitter.com/PulaFilmFest.