Novosti

03/06/2012

Pulski gradonačelnik očitovao se o postupanju Prometne policije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je komentirao nedavno provedenu akciju pulske prometne policije koja je kažnjavala vlasnike vozila, prije svega za nepropisno parkiranje na rubnim dijelovima grada. "Prošlotjedna akcija prometne policije u cilju poboljšanja prometne kulture, trebala je biti edukativna mjera u cilju upozorenja, dok se mjeru represije trebalo primjeniti samo na one koji opetovano krše prometna pravila. Akcija je otišla u krivom smjeru jer ne pamtim da je policija ikada ranije kažnjavala stanovnike Verude Porat, Verude, Kaštanjera ili Stoje gdje je promet inače slabijeg intenziteta nego u centru", kazao je Miletić. Miletić je dodao kako ovakve akcije nemaju smisla te je apelirao prema prometnoj policiji da preispita učinjeno te razmotri kazne koje je izdala.

"Nemam ništa protiv toga da se uspostavlja red u samom centru grada, i smatram da bi trebalo stvoriti više reda, iako bi i tu trebala postojati veća fleksibilnost policije kada je, primjerice, u pitanju zaustavljanje vozača ujutro ispred vrtića u centru grada kada roditelji ostavljaju djecu", naglasio je Miletić kazavši na kraju kako je o ovom problemu razgovarao i s načelnikom Policijske uprave Istarske, ali i resornim ministrom Rajkom Ostojićem.

"Također, budući da se bliži ljetna turistička sezona, očekujemo od policije, tim više zbog radova koje imamo u našem gradu, da pomogne vozačima u prometu", zaključio je Miletić.