Novosti

06/06/2012

Plivačkom klubu "Arena" dodjeljena prostorija na kupalištu Stoja

Gradonačelnik Pule Boris Miletić u prisutnosti zamjenika i gradskih pročelnika izvijestio je o aktima donesenim u razdoblju od 24. svibnja do 5. lipnja ove godine. Riječ je o ukupno 23 akta.

Radi postave naprava za prodaju suvenira, nakita, portretiranje te prodaju cvijeća i svijeća donesena je Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup javnih površina na 7 lokacija i to na trgu Portarata, u Kandlerovoj Ulici pri Usponu Sv. Roka te na lokaciji Put za groblje. Donesena je i Odluka o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o zakupu poslovnog prostora, čime su, nakon usmenog nadmetanja održanog 25. svibnja 2012. godine, utvrđeni najpovoljniji ponuditelji za 7 poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Također, Odlukom o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji građevinskog zemljišta utvrđeni su najpovoljniji ponuditelji za 7 građevinskih zemljišta u vlasništvu Grada.

Među ostalim odlukama donesena je i ona o davanju na uporabu prostorije na kupalištu Stoja plivački klubu "Arena" iz Pule koji će do kraja ove kalendarske godine iste koristiti radi smještaja djece, ali i za pohranu opreme i rekvizita. Inače, plivački klub "Arena" već duži niz godina tijekom ljeta na kupalištu Stoja koristi otvoreno plivalište sezonskog karaktera sa 4 staze, a i ove godine namjerava organizirati ljetnu školu plivanja kao i provođenje redovitog trenažnog procesa za registrirane plivače. Tri su odluke donesene kako bi se stvorili preduvjeti za rekonstrukciju i održavanje postojeće mreže prirodnog plina i to za naselja Veruda Porat, Šijana te Monvidal. Grad Pula pokrenuo je Projekt uvođenja sustava informacijske sigurnosti po normi ISO/IEC 27001, a  Odlukom gradonačelnika imenovan je tim koji će provesti uvođenje spomenutog sustava.

Pet donesenih akata odnosi se na proceduru donošenja prostornih planova, a riječ je o Zaključku o utvrđivanju Prijedloga Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule za javnu raspravu, Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule za javnu raspravu te Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Urbanističkog plana uređenja "Istočna poslovna zona", "Max Stoja" i "Lungomare" za javnu raspravu. Nakon njihovog usvajanja nadležni gradski odjel objavio je javnu raspravu o navedenim prijedlozima. Javni uvid u planove može se obaviti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada svakim radnim danom od 9,00 do 15,00 sati, te 18. lipnja u popodnevnim satima od 17,00 do 19,00 sati. Uvid se može izvršiti i na službenim internetskim stranicama Grada. Javno izlaganje održat će se u prostorijama Komunalne palače 20. lipnja u 18,00 sati, a javno izlaganje sa stručnom raspravom s predstavnicima nadležnim službi 21. lipnja u 9,00 sati.