Novosti

06/06/2012

OŠ Monte Zaro proslavila 50. rođendan

OŠ Monte Zaro svečanim i veselim programom proslavila je danas 50 godina rada škole. Osnovana je 1961. godine pod nazivom "VIII. Osnovna škola", a kroz svoju povijest još se zvala i "II. Puljski partizanski odred", a od travnja 1992. godine nosi naziv po dijelu grada u kojem se nalazi istoimeni susjedni park. Učenici i djelatnici škole isticali su se i ističu svojim radom i zalaganjem. Međunarodnim projektima u Godišnjim planovima i programima i Školskim kurikulumima (Međunarodna ekoškola srebrnog statusa; UNICEF-ov "Stop nasilju među djecom"; rad prema načelima Glasserove Kvalitetne škole, inkluzija učenika s posebnim potrebama...) te velikim i bogatim aktivnostima teži ka cilju ostvarivanja vizije i misije škole- stjecanja znanja i iskustava koja se mogu primijeniti u svakodnevnom životu učenjem kroz igru i kreativnu nastavu.

Svečani program režirala je Tanja Uležić, učiteljica glazbene kulture, s kojom uvijek rado surađuju učitelji, a ove godine su se učiteljima pridružili i pomoćnici u nastavi. Prekrasan program u kojem su se smjenjivale recitacije, igrokazi, vokalne izvedbe zbora i solističke grupe, orkestra i roženice oduševile su prisutne uzvanike, učenike, roditelje, učitelje i ostale suradnike.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan, pozdravili su sa zadovoljstvom učenike i djelatnike škole pohvalivši ih za brojne i uspješne projekte i aktivnosti. Predstojnica Ureda UNICEF-a za Republiku Hrvatsku Lora Vidović uručila je predstavnicima škole ploču druge obnove statusa "Stop nasilju među djecom" i čestitala školi na iznimnom trudu. Istaknula je kako ovu obnovu nije lako zaslužiti te je hvalevrijedna ustrajnost u radu jer je dokazano da se nasilne situacije značajno smanjuju u školama koje provode ovaj prevencijski projekt. Među brojnim uzvanicima, bili su i kumovi međunarodne ekoškole, Tehnomont Marina Veruda Pula, Turistička zajednica grada Pule, Heculanea d.o.o Pula i Vodovod d.o.o Pula koji uvelike pomažu školu značajnim financijskim sredstvima. Učenici i djelatnici su se radovali i bivšim učiteljima, ali i ravnateljima, Margariti Fioretti-Buršić i Ivanu Boljunu. Ravnateljica je na kraju programa čestitala svim učenicima, roditeljima, učiteljima, stručnim suradnicima i ostalim bivšim i sadašnjim djelatnicima rođendan škole ističući da je suradnja sviju jamac budućim i sadašnjim generacijama u sazrijevanju, odgoju i obrazovanju. Nakon programa posvećenom prijateljstvu uslijedila je službena podjela Zahvalnica.