Novosti

15/06/2012

Podjela pohvalnica polaznicima u tehničkoj kulturi

U Zajednici tehničke kulture Pula djeluje Centar za tehničke aktivnosti "Veruda" sa ciljem populariziranja tehničke kulture i vannastavnih aktivnosti. Sa željom da se gradu Puli i okolici ponude sadržaji zanimljivi i korisni za djecu tijekom cijele školske godine održavale su se različite tehničke radionice namjenjene učenicima od 1. - 8. razreda osnovne škole.

Tako su sudjelovali na državnom natjecanju mladih tehničara održanom u Primoštenu iz područja zrakoplovnog modelarstva, u projektiranju robota i raketnog modelarstva. U vrlo izjednačenoj konkurenciji Danijel Šuran, učenik 7.razreda OŠ Vidikovac osvojio je izvrsno treće mjesto u raketnom modelarstvu. Postigli su zapažene rezultate već na županijskom natjecanju održanom u Pazinu, a rezultat su cjelegodišnjeg rada i priprema u izvannastavnim aktivnostima kroz radionice Centra.

Osim što su redovito polazili radionice u Centru, polaznici su bili vrlo aktivni i angažirani i van Centra, pa su ovog proljeća u zaštićenoj park šumi Šijana postavili prve dvije kućice za gnježđenje zaštićenih ptica koje su izradili. Ostale kućice darivali smo pulskim osnovnim školama. Sudjelovali su na Festivalu znanosti u Puli kroz različite tehničke radionice za djecu i mlade iz robotike, maketarstva, brodomodelarstva, automodelarstva i raketnog modelarstva. Tom prilikom testirali su i lansirali rakete koje su izradili na veliko oduševljenje prisutnih.

U sklopu projekta "Proljeće u Šijanskoj šumi" pod nazivom "Lete rakete", polaznici su izradili i lansirali 20-tak modelarskih raketa. Prisutni su promatrali lansiranje i let, dok su djeca nakon spuštanja tražila rakete po poljani.

Tijekom ovog tjedna radionice završavaju sa svojim radom, pa su svima uručene pohvalnice za njihov trud, zalaganje i postignuto znanje i vještine iz područja robotike (15 učenika), brodomodelarstva(10), maketarstva (10),"Diorame"(15) , zrakoplovnog modelarstva (10), lego konstruktorstva(8), raketnog modelarstva(10), automodelarstva(10).

Kraj školske godine se približava, vrijeme je za ljetni odmor, a učenike koji osim kupanja, igre i odmora žele naučiti i izaditi nešto novo, a nakon toga, kroz dugo toplo ljeto puštati svoga zmaja, "igrati čovječe, ne ljuti se"sa prijateljima ili složiti super štosni strip pozivamo na LJETNE HOBBY TEHNIČKE RADIONICE koje počinju 2. srpnja 2012.g. Radionice će se održavati u jutarnjim satima od 10,00 - 13,00 sati, tri puta tjedno po 2 školska sata. U radionice se mogu uključiti roditelji djece i zajedno izraditi društvenu igru ili zmaj.

S obzirom na iznimno pozitivne reakcije i interes djece i njihovih roditelja, program vannastavnih radionica će se nastaviti i dalje, a upisi u radionice počinju početkom nove šk.god. u mjesecu rujnu 2012.g. Za više informacija posjetite web stranicu www.ztkpula.hr ili na tel. 223-171.