Novosti

21/06/2012

Održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule

Jučer je u prostorima Komunalne palače u Puli održana sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule pod predsjedanjem zamjenice gradonačelnika Vere Radolović.

Predstavnici Policijske uprave Istarske prezentirali su sigurnosnu situaciju u Puli za period od 2011. do kraja svibnja 2012. godine kao i pokazatelje stanja u području konzumacije sredstava ovisnosti temeljem podataka Službe za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo IŽ. Obiteljski centar prezentirao je projekt "Kampanja za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom" koju će nastaviti koordinirano provoditi Obiteljski centar i Ministarstvo unutarnjih poslova kao nositelji ovog projekta. Također, ukazano je na značaj prevencije devastiranja javnih površina na području grada.

Članovi Vijeća suglasni su da je koordinirano djelovanje različitih institucija nužno za efikasnije rješavanje sigurnosnih problema u zajednici, ali i da su od velikog značaja preventivni programi svih javnih institucija usmjereni na usvajanje pozitivnih vrijednosti kod građana, počevši od najranije dobi.

Inače, Vijeće za komunalnu prevenciju osnovano je s ciljem razvoja programa prevencije kriminaliteta na području Pule radi sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice, a njeni su članovi predstavnici ključnih institucija u Gradu Puli.