Novosti

28/06/2012

Novosti iz Istarskog narodnog kazališta

Predstava "Hotel Europa" koja je sinoć izvedena na zadnjoj večeri Pulskog Foruma 2012., večeras gostuje u Ljubljani. Predstava je dio međunarodnog projekta TOGETHER u kojem pored Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula iz Hrvatske, sudjeluju i predstavnici iz Španjolske, Portugala, Škotske, Italije i Njemačke.

Jedna od najizvođenijih i nagrađenih predstava Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula na čakavskom dijalektu, "Furbaćona" Branka Lučića u režiji Jasminka Balenovića, bit će izvedena sutra, 29. lipnja u 21 sat, u Marčani na placi u povodu njihovog zaštitnika Sv. Petra i Pavla. U predstavi igraju čak dvoje glumaca s marčanskim korijenaima Rade Radolović i Romina Vitasović te Teodor Tiani, Denis Brižić i Alfredo Kociančić. "Furbaćona" ili ki će kemu prvi fikati, komedija je o vječnom sukobu muškoga i ženskoga, urbanog i ruralnog, poštenog i nepoštenog, dobra i zla.

U sklopu festivala Zagrebačko ljeto, sutra 29. lipnja u Klovićevim dvorima u Zagrebu, bit će izvedena komična opera u jednom činu "Il Campanello" G. Donizzetija, produkcija Opere bb iz Zagreba i Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Opera "Il Campanello" jedna je od brojnih Donizzetijevih komičnih opera koja je u Puli premijerno izvedena 2. lipnja 2011. godine. Dirigent je Vladimir Kranjčević, redateljica Snježana Banović, a izvode Ronald Braus, Branka Tkalčić, Ozren Bilušić, Nada Abrus, Božidar Peričić, orkestar, komorni zbor i baletni solisti Opere bb.