Novosti

12/07/2012

Pulske srednje škole oslobođene plaćanja komunalne naknade

Gradonačelnik Boris Miletić danas je u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od05. srpnja do 11. srpnja 2012. godine.

U navedenom razdoblju doneseno je ukupno šesnaest akata.

Donesen je Zaključak o usvajanju Izvješća o javnoj raspravi o Prijedlogu Ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule objavio je javnu raspravu o prijedlogu Ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule istodobno sa prijedlozima Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana uređenja Grada Pule, Urbanističkog plana uređenja "Istočna poslovna zona", Urbanističkog plana uređenja "Lungo mare" i Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja". Javna rasprava održana je u razdoblju od 12. lipnja do 26. lipnja 2012. godine. Ovim Zaključkom se usvaja  Izvješće o provedenoj javnoj raspravi prijedloga Ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Pule kao temelja za izradu nacrta konačnog prijedloga Plana.

Zatim je donesen Zaključak o usvajanju Izvješća o javnoj raspravi o Prijedlogu Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule. Provedena je i javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna GUP-a, tako da je ovim Zaključkom usvojeno Izvješće o njezinoj provedbi radi pripreme Nacrta konačnog prijedloga Plana.

Između ostalog, donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi. Sukladno inicijativi Istarske županije, ovom Odlukom iz djelokruga Gradskog vijeća, se predlaže, uz ostale subjekte, oslobađanje komunalne naknade i srednjih škola s područja Grada Pule.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o prihvaćanju Prijedloga Odluke o povećanju temeljnog kapitala i odluke o izmjeni Društvenog ugovora o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Kaštijun d.o.o. za gospodarenje otpadom. Tvrtka Kaštijun d.o.o. Pula osnovana je za obavljanje djelatnosti gospodarenja otpadom, a osnivači društva su Grad Pula sa učćem od 51 % i Istarska županija sa učćem od 49%. Prema usvojenom Poslovnom planu društva za 2012. godinu predviđena su sredstva za potrebe poslovanja društva iz povećanja temeljnog kapitala u ukupnom iznosu od 9.140.000,00 kuna. Grad Pula bi svoj postojeći poslovni udjel u društvu Kaštijun d.o.o. povećao sa nominalnog iznosa od 5.706.900,00 kuna za iznos od 4.661.400,00 kuna na ukupni iznos poslovnog udjela od 10.368.300,00 kuna. Istarska županija bi svoj postojeći poslovni dio u društvu povećao sa nominalnog iznosa 5.483.100,00 kuna za iznos od 4.478.600,00 kn na ukupni iznos poslovnog udjela od 9.961.700,00 kuna. Ukupni iznos temeljnog kapitala društva nakon povećanja iznosio bi 20.330.000,00 kuna. Sredstva za provedbu ovog akta osigurana su u Proračunu za 2012. godinu. Akt iz djelokruga Gradskog vijeća.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 05. srpnja do 11. srpnja 2012. godinedostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.