Novosti

18/07/2012

Solarno kino ispred Rojca

U četvrtak 19.07.2012. godine s početkom u 21 sat u dvorištu CGU Rojc biti će i ove godine postavljeno solarno kino pa će posjetitelji moći uživati u besplatnim projekcijama koje su uvrštene u službeni program 59. Pula film Festivala. Organizator je Udruga Zelena Istra, u suradnji s CosyMo Solar cinema i Pula Film Festivalom.

Ovogodišnje izdanje kina pod zvijezdama nudi projekciju dokumentarnog filma "OVA ZEMLJA JE NAŠA ZEMLJA: BORBA ZA POVRAT ZAJEDNIČKIH DOBARA" koji je dosad oduševio publiku širom svijeta. Osim navedenog, posjetitelji će moći uživati u još nekoliko kratkometražnih ekoloških filmova.

Projekciju filma financijski je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u sklopu projekta "Novi izazovi zajedničkom zagovaranju za održivu prostornu politiku".

Solarno kino/kombi CosyMo je kombi s vlastitim solarnim sustavom putem kojeg se sva audio-vizualna i  elektronička oprema napaja električnom energijom. CosyMo i za vožnju koristi ekološki prihvatljive izvore energije: električnu energiju odnosno biogorivo. CosyMova europska turneja solarnog kina prvi je putujući europski filmski festival koji počiva na mobilnom (otvorenom) kinu koje u potpunosti napaja solarna energija. Solar cinema ima dovoljno energije za 8-satno prikazivanje filmova.