Novosti

19/07/2012

Veliki interes građana za nove eUsluge

U proteklih mjesec dana od kad je izvršena prezentacija projekta e-Računa i e-Uplatnica, eUsluge koje se nalaze na web stranicama Grada Pule zabilježile su  3.360 posjeta. U istom razdoblju web stranice Vodovoda d.o.o. Pula zabilježile su također značajno povećanu posjećenost web stranica od 300%, a do sada je sveukupno 150 građana podnijelo zahtjev za ugovaranje usluge e-Računa i e-Uplatnica.
Ovom uslugom želi se sugrađanima olakšati poslovanje s Gradom i komunalnim poduzećima, a dugoročno će doprinijeti značajnim financijskim uštedama. Prednosti za građane jesu praktičnost čime se omogućuje primitak e-računa i e-uplatnice te plaćanje uplatnice bilo kad i bilo gdje. Velika prednost je i dostupnost jer je za primitak e-računa i e-uplatnice dovoljan mobitel ili računalo s pristupom Internetu. Usluga omogućava i točnost budući je nalog za plaćanjem ispunjen sa svim podacima, a račun se dohvaća uz nalog i može se odmah provjeriti. Posebno je izražena isplativost jer su naknade za plaćanje Internet ili mobilnim bankarstvom, najniže bankovne naknade.
Grad Pula je prva jedinica lokalne samouprave u  RH koja je započela s projektom e-račun i e-uplatnica, a Vodovod d.o.o. Pula prvo je takvo komunalno poduzeće. Planira se uskoro i priključenje pulske Plinare i Pula Herculanee.