Novosti

20/07/2012

Regulacija prometa za vrijeme filmskog festivala

Za vrijeme trajanja 59. Festivala igranog filma u Puli, odnosno od 21. do 28. srpnja od 19 do 02 sata na prometnicama oko Arene privremeno će biti zabranjen promet motornih vozila. Promet će biti zatvoren za vozila na slijedećim prometnicama: 
- u Istarskoj ulici, od raskrižja sa Scalierovom ulicom do Trga Nimfej
- na dijelu Trga Nimfej, od Istarska ulice do Flavijevske ulice
- u produžetku Kolodvorske ulice, od raskrižja sa Ulicom Starih statuta do Trga Nimfej
- u Amfiteatarskoj ulici
- u Gladijatorskoj ulici, na raskrižju sa Trgom Ozad Arene
- u Scalierovoj ulici, od raskrižja sa Istarskom ulicom do raskrižja sa Trgom Ozad Arene. 

Pozivaju se građani da u vrijeme održavanja projekcija filmova koriste za promet obilazne pravce. To se prvenstveno odnosi na Cestu prekomorskih brigada, Ulicu 43. istarske divizije, Koparsku i Rakovčevu ulicu te da se dalje u smjeru Vidikovca, Verude i Stoje kreću kolnikom Marulićeve i Radićeve ulice.

Kako bi dodatno olakšali što bliži pristup centru grada i dolazak na filmski festival, još jednom podsjećamo da se najbliža parkirališta Areni nalaze na Karolini, u Ulici 119. brigade i u zoni Željezničkog kolodvora u Puli. Ujedno mole se vozači, pogotovo one koji nisu iz Pule, da za dolazak koriste državnu cestu iz smjera Vodnjana u smjeru Pule te da na ulazu u grad na prvom semaforiziranom raskrižju skrenu u lijevo, do kraja kolnikom Creske ulice, a zatim u desno kolnikom Ulice partizanski put i 119. brigade u smjeru Željezničkog kolodvora Pula i Rive, gdje s lijeve i desne strane postoji označeno parkiralište. Napominjemo da postoje i druga parkirališta u gradu, nedaleko centra, poput parkirališta iza zgrade Croatia osiguranja, Zavoda za javno zdravstvo i u zoni stadiona Aldo Drosina. 

Također prometna policija vršit će nadzor prometa te će po potrebi, u slučaju nastanka prometnih gužvi, preusmjeravati promet i poduzimati druge radnje kako bi se prometovanje za vrijeme trajanja festivala odvijalo bez većih poteškoća.  

Obzirom je Festival igranog filma u Puli manifestacija od izuzetnog kulturnog i turističkog značaja za Pulu i Republiku Hrvatsku, a uzimajući u obzir trenutno stanje prometovanja na području grada, molimo građane za razumijevanje i podršku te ih upućujemo da prilikom vožnje obrate pozornost i prate privremenu prometnu signalizacija.