Novosti

20/07/2012

Gradonačelnik posjetio Down syndrom centar Pula

Gradonačelnik Pule Boris Miletić posjetio je danas pulski Down syndorm centar. Štićenici su pripremili program dobrodošlice uz ples i pjesmu, a gradonačelnik je simbolično otvorio novouređeni park centra s fontanom. Pritom je čestitao Centru na dostignućima i rezultatima rada te je istaknuo da je Centar izrastao u jedan od primjera dobre prakse socijalne skrbi u Istri i Hrvatskoj. Centar u Puli prva je i jedina takva institucija u Hrvatskoj, ali i u jugoistočnoj Europi.
Ravnateljica Centra Branka Butorac naglasila je da je Centar treću godinu domaćin Međunarodnog kampa-volontera izviđača iz Belgije. Ove je godine centar posjetilo 38 belgijskih izviđača, a u tijeku je posjeta 25 izviđača grupa Saint Agustin iz Bruxellesa.
Također, Centar je drugu godinu za redom domaćin ljetnog kampa u okviru programa 'Zajedno u zajednici' koji se realizira u suradnji sa Hrvatskim savezom udruga osoba sa tjelesnim invaliditetom. Naime, osim djece iz Pule i Istre Centar skrbi i o osobama s Down syndromom iz drugih dijelova Hrvatske koji u svojim mjestima nemaju uvjete za rehabilitaciju.