Novosti

30/07/2012

Kino Valli najbolji europski kino mjeseca

Filmska internetska stranica Film New Europe proglasila je, po preporuci međunarodne mreže kina Europa Cinemas, pulsko Kino Valli najboljim kinom mjeseca u cijeloj Europi, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Zahvaljujući dobroj koncepciji te vrsnim i zanimljivim izborom filmova za svačiji ukus, popularno pulsko kino dugi je niz godina pravo okupljalište ljubitelja filma, a titula kina mjeseca odnosi se na razdoblje od 17. srpnja do 17. kolovoza, stoji u obavijesti HAVC-a.

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2012. godine, u redovnom programu Kina Valli održano je 657 projekcija te je prikazano 127 dugometražnih i kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova. Ukupan broj posjetitelja bio je 36.712. U odnosu na prošlu godinu u isto vrijeme posjećenost je porasla za nešto više od 20%, zahvaljujući brojnim filmskim hitovima, ali i kontinuiranom radu na projektu FUŠ - Film u školi (u prvih šest mjeseci ove godine 4.161 učenik posjetio je kino) te drugim posebnim filmskim programima i gostovanjima.