Novosti

03/08/2012

Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja dodijeljen prostor bez naknade

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno sa suradnicima, na današnjoj je konferenciji za novinare izvjestio o aktima koje je donio u razdoblju od 19. srpnja do 2. kolovoza 2012. godine.

Odlukom gradonačelnika Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanici Pula, dan je na uporabu i bez naknade dio skloništa civilne zaštite na lokaciji u Palladiovoj ulici 19 s namjenom skladištenja opreme civilne zaštite.

Sukladno odredbama Pravilnika za utvrđivanje prijedloga imena ulica i trgova na području grada Pule, donesen je Zaključak o usvajanju Mišljenja istoimenog Odbora koji će poslužiti kao osnova za izmjenu Odluke o određivanju imena ulica i trgova u gradu Puli.

Od 12. lipnja do 11. srpnja 2012. godine trajala je javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja triju zona na području Pule i to "Istočne poslovne zone", "Lungo mare" i "Max Stoja" te su odlukom gradonačelnika usvojena sva Izvješća o javnoj raspravi.

Među ostalim, donesen je i prijedlog Odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na kupalištu Stoja u Puli. Temeljem javnog prikupljanja ponuda, na kojeg je pristigla jedna ponuda, predlaže se Gradskom vijeću Grada Pule da koncesiju na pomorsko dobro na kupalištu Stoja dodijeli trgovačkom društvu "Orijentir d.o.o." iz Pule i to na razdoblje od 19 godina.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 19. srpnja do 2. kolovoza 2012. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju"Akti gradonačelnika".