Novosti

10/08/2012

Objavljen Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba za 2013. godinu

U prostorijama pulske Komunalne palače održana je danas konferencija za novinare na kojoj su pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i njegov pomoćnik i koordinator projekata Vinko Knez predstavili Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Pule za 2013. godinu.

Prema riječima pročelnika Lukšića, prilikom dodjele sredstava posebna će se važnost pridati programima koji u okviru statusa "Grada prijatelja djece" uključuju rad s djecom za vrijeme ljetnih i zimskih praznicika. Osim toga, posebna će se pažnja dati i programima koji uključuju zdravlje te programima usmjerenima na brigu za starije i nemoćne osobe.

Vinko Knez dodao je kako je Istarska županija početkom godine pokrenula niz fokus grupa koje su trebale izraditi plan za zdravlje u periodu od 2013. do 2016. godine, a Grad Pula sudjelovao je sa jednom fokus grupom. "Zbrinjavanje starijih osoba u institucije otežano je zbog kapaciteta, a Grad ne može puno djelovati u tom smjeru jer je ta problematika u ingerenciji države. Grad može sudjelovati u programima vaninstitucionalne skrbi kroz udruge, a posebno će se valorizirati projekti za pomoć starijim osobama sa i bez obitelji te teško bolesnima i nemoćnima", kazao je Knez.

U 2011. godini Grad Pula je iz proračuna izdvojio sredstva za financiranje 167 udruga u ukupnom iznosu od 11,500.000,00 kuna. U 2011. godini kroz civilno društvo financirano je 60 udruga u ukupnom iznosu od 1,1 milijun kuna, dok je za sport i tehničku kulturu izdvojeno oko pet milijuna kuna, a tu spadaju Savez sportova grada Pule i Zajednica tehničke kulture. Za programe zdravstva i socijalne skrbi u 2011. Godini izdvojeno je oko 1,6 milijuna kuna, dok je za kulturu preraspoređeno oko 3,1 milijuna kuna, čime je financirano oko 50 udruga.

Javne potrebe koje se sufinanciraju iz proračuna Grada Pule su djelatnosti, programi, akcije i manifestacije u interesu grada.. Pravo prijavljivanja na ovaj poziv imaju pravne osobe koje obavljaju djelatnosti navedene u prethodnom tekstu i registrirane su za provođenje pojedinih programa ili projekata u Puli te fizičke osobe s prebivalištem u Puli.

Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba Grada Pule za 2013. godinu možete preuzeti ovdje.