Novosti

16/08/2012

U subotu "Pulska noć - na ulicama našeg grada"

Danas je u prostorijama pulske Komunalne palače održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnje manifestacije "Pulska noć - na ulicama našeg grada" koja će se održati u subotu 18. kolovoza u 21,00 sat.

Ističući kako je ova turistička sezona iznimno dobra, gradonačelnik Pule Boris Miletić kazao je kako je "Pulska noć" tradicionalna fešta koja svim građanima Pule, a i njenim brojnim gostima, uvijek pruža dobru zabavu. S time se složio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić koji je dodao kako će mnogi zasigurno iskoristiti priliku i doći se proveseliti, posebice obitelji s djecom.

Organizaciju "Pulske noći" potpisuje Avenue agencija d.o.o. Pula čiji je direktor Vlado Orlić istaknuo kako će se zabava održati istovremeno na čak sedam lokacija i uz nastup 15-ak glazbenih skupina. Na trgu Forum okupljene će zabavljati Gustafi, Cirkus bend i KUD Uljanik, u Ulici Sergijevaca nastupit će Quintet Fjaka, dok će Danteov trg biti rezerviran za house glazbu uz disko na otvorenom. Na Portarati će nastupiti Zbor Zaro, Lighcast band, Robertino, Domino bend i KUD Uljanik, a na Giardinima High life bend i Trio Val. Prema riječima suorganizatora Budimira Žižovića posebnost ovogodišnje fešte je i Gradelada na Giardinima u sklopu koje će se za cijenu od 15,00 kuna prodavati srdele, kruh i vino. Ove se godine "Pulska noć" održava i na tržnici čiji je direktor Renato Perc najavio dobru zabavu uz istarske gastro specijalitete, a za dobru atmosferu pobrinut će se Double dose i Duo Magic.

Dugogodišnji partner manifestacije, Zagrebačka banka, i ove se godine priključila organizaciji, a njen je direktor regionalnog centra Valter Šarić podsjetio kako Zagrebačka banka podržava i ostale projekte poput "Prosinca u gradu" i "Sajma knjige u Istri" te je vjerovanja kako će se uspješna suradnja nastaviti i u godinama koje slijede. Direktorica turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja još jedne "Pulske noći" naglasivši kako se time brojnimturistima pruža još bolji uvid u gastronomske specijalitete, a mogu čuti i dobru domaću glazbu.

Čestitavši svima uključenima u organizaciju "Pulske noći", Miletić je na kraju još jednom pozvao sugrađane da se u subotu pridruže bogatoj fešti.