Novosti

16/08/2012

8. Susret mažoretkinja uz proslavu 20. rođendana Pulskih mažoretkinja

U petak, 17. kolovoza 2012. godine s početkom u 20.30h, na Trgu Portarata Pulske će mažoretkinje proslaviti svoj 20 rođendan na 8. Susretu mažoretkinja, koji se održava u sklopu manifestacije Na ulicama i trgovima 2012. U jednosatnom programu predstavit će se svi sastavi Pulskih mažoretkinja s koreografijama koje su uvježbavale ove sezone, a među kojima su i one s kojima su djevojke ove godine osvojile medalje na Državnom prvenstvu RH te s kojima će predstavljati svoj tim i Grad na nadolazećem Europskom prvenstvu mažoretkinja. Koreografije potpisuju Bojana Taškovska, Jelena Raguž, Bojana Raguž Simeunović, Anja Ivko i Marijana Tunuković.U proslavi 20. godišnjice rada Pulskim će se mažoretkinjama pridružiti i njihove kolegice iz Rovinja, Klinča Sela, Pisarovine i Stupnika.

Već tradicionalno Susret mažoretkinja obilježit će dodjela priznanja najboljim i najuspješnijim djevojkama, a vrhunac večeri uslijedit će prilikom proglašenja nove predvodnice ovog tima koji broji preko 130 članica.Bit će to večer puna zanimljivih koreografija, ali i uzbuđenja i iznenađenja kako za same mažoretkinje tako i publiku.

Iako Pulske mažoretkinje ovim Susretom službeno obilježavaju kraj sezone 2011./12. pravi vrhunac za njih tek slijedi. Naime, za dva tjedna kadetski i juniorski sastav putuje, treću godinu za redom, na Europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se ove godine održava od 30. kolovoza do 2. rujna 2012. u francuskom gradu Mazamet. Tom će prilikom djevojke braniti prošlogodišnju broncu.

Pokrovitelji sutrašnjeg programa su Grad Pula i TZ grada Pule.