Novosti

30/08/2012

Grad Pula sufinancira prijevoz svojim školarcima

Na današnjoj konferenciji za novinare pulski gradonačelnik Boris Miletić izvjestio je o aktima koje je donio za razdoblje od 17. do 29. kolovoza. U tom je razdoblju ukupno donesen 21 akt među kojima i Odluka o ostvarivanju prava na besplatni prijevoz učenika iznad standarda utvrđenog Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi određena je obveza osiguranja prijevoza učenicima nižih razreda koji žive na udaljenosti od najmanje 3 kilometra od škole, odnosno učenicima predmetne nastave od 5. do 8. razreda ako imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje 5 kilometara. Ovom se Odlukom utvrđuje pravo učenika razredne i predmetne nastave koji imaju prebivalište na području grada Pule, a udaljenost prebivališta od škole je manja od zakonom utvrđene, ne manjom od 1 kilometra za učenike razredne nastave, odnosno 2 kilometra za učenike predmetne nastave. Donošenjem ove Odluke broj učenika korisnika prava na prijevoz zadržava se na razini prethodne godine, odnosno oko 550 učenika.

Donesena je i Odluka o raspisivanju natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u Puli na adresi Giardini 1, a za raspisivanje natječaja ovlašten je Pula film festival. Natječaji za navedeni poslovni prostor provedeni su u veljači kada je najpovoljniji ponuditelj odustao te u svibnju i lipnju kada nije pristigla nijedna ponuda.

Među ostalim, Odlukom o uporabi poslovnog prostora u Nobileovoj ulici 3 Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe Pula dan je na upotrebu poslovni prostor u trajanju od 5 godina, bez naknade, a Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe obvezao se sudjelovati u snošenju troškova generalnog popravka krova u ukupnom iznosu od 40.000,00 kn.