Novosti

04/09/2012

Ministar Jovanović posjetio OŠ Vidikovac - informatički najopremljeniju osnovnu školu u Hrvatskoj

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović jučer je prisustvovao tradicionalnom primanju prvašića u pulskoj osnovnoj školi Vidikovac koja se može podičiti titulom informatički najopremljenije škole u Hrvatskoj. Naime, škola je ove godine opremljena sa 46 elektroničkih dnevnika i devet pametnih ploča koje koriste svi razredi od prvog do osmog.

U pratnji ravnatelja, dožupana Vedrana Grubišića, zamjenika gradonačelnika Pule Fabrizia Radina i pročelnika UO za društvene djelatnosti Erika Lukšića, ministar je obišao školske učionice i iz prve se ruke upoznao s radom e-Dnevnika i pametne ploče.

"Izabrao sam ovu školu jer sam želio odati priznanje zbog postignuća u informatizaciji, a što se vidi po tome što je uvrštena u red pametnih e-škola. Uvođenjem e-imenika škola će postati još zanimljivijom i kvalitetnijom", rekao je ministar poželjevši svim prvašićima i njihovim nastavnicima sretan početak školske godine.

Ravnatelj škole Dragutin Pavlić izjavio je kako će ovaj dan djeci i roditeljima ostati u trajnoj uspomeni te kako će im, zahvaljujući informatičkim pomagalima, boravak u školi biti još ugodniji.

Od četiri osnovne škole u Hrvatskoj koje su ove školske godine uvele e-Dnevnik, čak se dvije, Vidikovac i Veruda, nalaze u Puli..