Novosti

20/09/2012

Poziv potencijalnim kupcima POS stanova

U sklopu projekta izgradnje stanova po modelu poticane stanogradnje (POS), Grad Pula poziva sve građane s konačne liste prvenstva, odnosno od broja 121 do 270 na drugi krug prezentacije koji će se održati u utorak 25. rujna u 13,00 sati u prostorijama Zajednice Talijana - Circolo.

Nakon natječaja koji je proveden u 2009. godini, utvrđena je lista s ukupno 270 potencijalnih kandidata, a u lipnju ove godine proveden je prvi krug odabira stanova za prvih 120 kupaca.

Društveno poticana stanogradnja je izgradnja stanova uz sudjelovanje sredstava države i jedinica lokalne samouprave, čime se postižu niže cijene za kupca. Stanovi iz programa POS-a grade se isključivo za prodaju građanima s prosječnim platežnim mogućnostima koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Realizacijom projekta društveno poticanje stanogradnje Grad Pula želi svojim sugrađanima omogućiti rješavanje stambenog pitanja, a izgradnja dviju zgrada u Šijani započela je u svibnju ove godine. Ukupno će se izgraditi dvije zgrade sa 65 stanova, a predviđena cijena kvadratnog metra iznosi 895,00 eura.