Novosti

21/09/2012

Mještanima Velog Vrha predstavljeno idejno rješenje rekonstrukcije Vodnjanske ceste

U prostorijama mjesnog odbora Veli Vrh jučer je održana prezentacija idejnog rješenja projekta rekonstrukcije Vodnjanske ceste, koju je u ime grada Pule održao pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Prhat je u uvodnom govoru kazao kako ideja rekonstrukcije ove važne državne prometnicepostoji već duži niz godina te kako se novom idejnom rješenju uređenja pristupilo racionalno i poštujući sve zakonske odredbe i pravila prometne struke. Prhat je naglasio kako novo idejno rješenje predviđa uređenje prometnice uz značajno povećanje sigurnosti prometovanja izgradnju triju kružnih tokova, javne rasvjete te dva novih autobusnih stajališta. Posebna pažnja će se posvetiti rješavanju problema oborinske odvodnje izgradnjom oborinskog kolektora u trupu prometnice.

"Investitor rekonstrukcije su Hrvatske ceste, a Grad je izvidio sve mogućnosti optimizacije projekta uz primjenu suvremenih prometnih rješenja, imajući u vidu sigurnost svih sudionika u prometu", rekao je Prhat dodajući kako će se zato zasigurno uvažiti prijedlozi mještana Velog Vrha da se, primjerice, ograniči brzina kretanja vozila i da se uvedu dodatni pješački prijelazi.

Građani su i ranije bili upoznati s projektom rekonstrukcije Vodnjanske ceste pa ih je tako i jučer najviše zanimalo što će biti s nelegalnim lokalnim cestovnim priključcima i prilazima na Vodnjasku cestu, na što je Prhat odgovorio kako će Grad Pula pružiti podršku građanima koji od Hrvatskih cesta zatraže legalizaciju.

Uz podršku gotovo svih prisutnih usvojeno je predstavljeno idejno rješenje rekonstrukcije Vodnjaske ceste za koji se očekuje da će biti uvršteno u Program izgradnje i održavanja Hrvatskih cesta za 2013. - 2016. godinu.