Novosti

24/09/2012

U Centru gradskih udruga Rojc otvoren "Dnevni boravak"

Protekle je subote u Centru gradskih udruga Rojc otvoren "Dnevni boravak", prostor koji će ubuduće moći koristiti sve udruge grada Pule kako bi javnosti predstavile svoj rad i programe. Predstavljanju novog prostora nazočio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, koji je rekao kako je Dnevni boravak rezultat dugoročnog rada, ostvaren suradnjom Grada Pule i korisnika centra, koji su kroz radionice, sastanke i druge oblike formalnih i neformalnih susreta izrazili svoje želje i vizije za oblikovanje prostora.

Kristina Nefat tom je prigodom održala prezentaciju aktivnosti Saveza udruga Rojca te naglasila kako je želja uključiti što više udruga i pojedinaca u zajedničke aktivnosti i projekte. "Do sada smo uspješno realizirali više projekata, kao što je održavanje internetske stranice rojcnet.pula.org, izdavanje novina "Veznik", organiziranje sada već tradicionalne Akcije Rojc i još mnogo toga", dodala je Nefat.

O uređenju prostora govorili su Ina Kihli, voditeljica projekta "Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju", i Moris Žiković, viši referent za razvoj civilnog društva i gradske manifestacije Grada Pule. Žiković je napomenuo da Dnevni boravak mora ostati neutralan prostor te da će ga svi budući korisnici nakon održavanja programa morati "vratiti" u stanje u kojem su ga zatekli. Jednako tako, prostor neće biti otvoren samo za udruge koje djeluju u Rojcu, nego i za vanjske subjekte.



Marko Percan predstavio je projekt "Youth Adrianet", koji je financiran iz fonda Europske unije IPA Crosborder Cooperation 2007. - 2013. U taj je projekt, osim Pule, uključeno još 13 partnera iz Italije, a njime je financirana informatička i audiovizualna oprema u Dnevnom boravku. U sklopu tog projekta udruga Zum provela je istraživanja na teme "Gradska politika za mlade" i "Aktivno sudjelovanje mladih u Puli", a rezultati tih tema predstavljeni su na otvorenju.