Novosti

02/10/2012

Gradsko vijeće prihvatilo polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Gradsko vijeće Grada Pule usvojilo je jučer polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna sa 16 glasova za, pet glasova protiv i bez suzdržanih. Prije samog glasovanja, pročelnik UO za financije Danijel Ferić iznio podatak kako je ostvaren višak prihoda nad rashodima od 12,3 milijuna kuna te s prenesenim manjkom iz 2011. godine od 12 milijuna kuna, konačni saldo iznosi 351 121,17 kuna.

Prva točka dnevnog reda se, kao i obično, odnosila na vijećnička pitanja. Vijećnicu Lovorku Tomičić (HDZ) zanimalo je takouvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju te navedeni propusti i nepravilnosti zbog kojih Grad nije dobio pozitivno mišljenje za financijsko poslovanje u 2012. godine. Tomičić je također interesiralo i na što je urošeno 10 milijuna namjenski prikupljenih kuna od komunalne naknade koji su, prema nalazu revizije, nenamjenski potrošeni. Gradonačelnik Pule Boris Miletić poručio je kako će dostaviti pismeni odgovor i dodao kako se nada da će revizija promijeniti odluku i da će se prema Gradu Puli ponašati kao i prema drugim gradovima te da će pročelnik za reviziju uvažiti mišljenje Grada.

Vijećnica Jadranka Černjul (IDS-SDP) pohvalila je program jedinstvenog upisa u dječje vrtiće te je zatražila dodatno objašnjenje imaju li svi roditelji ista prava pri upisu svoje djece.Erik Lukšić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, kazao je kako je Pula jedan od rijetkih hrvatskih gradova u kojima sva djeca koja ispunjavaju uvjete za upis, imaju osigurano mjesto u vrtiću. Također, Grad Pula svoj upisanoj djeci, neovisno o tome koliko im obitelj dugo živi u Puli, sufinancira predškolski odgoj sa 900,00 kuna. "To znači da umjesto realne tržišne cijene od 1.550,00 kuna plaćaju 650,00 kuna, a cijena smještaja u privatnim i gradskim vrtićima je izjednačena", pojasnio je Lukšić.

Na upit Ardemia Zimola (IDS-SDP) hoće li uz osnovne škole Vidikovac i Veruda i ostale dobiti e-dnevnike, Erik Lukšić kazao je kako se od od ukupno 4 škole u Hrvatskoj koje su uvele eDnevnik čak dvije nalaze u Puli dodavši da postoji intencija da se projekt implemntira i u ostalim školama što će pak ovisiti o raspoloživim sredstvima.

Vijećnik Mauricio Licul (NGL Plinio Cuccurin) upitao je ravnateljicu Dječjih vrtića Pula Marizu Kovačević hoće li u novoizgrađenom dječjem vrtiću Zvjezdice u Šijani korisnici dobiti adekvatnu zelenu površinu, na što je ravnateljica odgovorila kako će Zvjezdice imati travnatu površinu i vrtić onakav kakav je predviđen projektom i za koji je dobivena dozvola.

Vijećnik Peđa Grbin (IDS-SDP) pohvalio je manifestacije koje su u proteklom periodu Puli osigurali iznimnu promociju i veći broj gostiju. "Prije svega riječ je o hokeju u pulskoj Areni i Outlook i Dimension festivalu, stoga me zanima hoćemo li i iduće godine imati ovakve i slične manifestacije" upitao je Grbin gradonačelnika. Miletić je odgovorio kako je namjera Grada privući što veći broj relevantnih svjetskih događaja te da smatra kako je Pula prepoznata kao prijateljski grad otvoren za suradnju.

Sa 15 glasova za, 6 suzdržanih i bez glasa protiv sinoć je donesena i odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na kupalištu Stoja u Puli. Koncesija se daje na rok od 19 godina, uz početne iznose godišnje naknade za koncesiju, u iznosu od 5,00 kn/m2 za stalni dio i 3% prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži za promjenjivi dio koncesijske naknade.

Svih 14 točakaDnevnog reda i materijali s jučerašnje sjednice, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u sekciji "Sjednice gradskog vijeća".