Novosti

03/10/2012

U kinu Valli projekcija finalista 15. Manhattan festivala

Festival koji se u Kinu Valli po prvi puta u Hrvatskoj održao 2009. godine, svojim će se 15. izdanjem predstaviti u petak, 5. listopada u 21:30 sat, kada će se Puljani ujediniti s publikom diljem svijeta i odlučiti o pobjedniku između ovogodišnjih finalista.

Od 520 pristiglih prijava iz 49 zemalja diljem svijeta, odabrano je ukupno deset kratkih filmova iz Norveške, Nizozemske, Rusije, Engleske, Irske, Perua, Francuske, Rumunjske, Španjolske i SAD-a u trajanju od 18 minuta ili manje. U sedam dana, više od 100.000 ljudi od St. Petersburga, do Buenos Airesa, preko Kathmandua, i Pertha, u više od 150 kina u 47 američkih saveznih država, pa sve do Pule, zajedno će pogledati i glasovati o filmovima u konkurenciji.

"Dok je cilj svakog festivala otkriti i promovirati novi talent, pravi cilj ovog festivala donosi zajednica ujedinjavanjem i spajanjem priča iz cijelog svijeta", navodi Nicholas Mason, osnivač i direktor Manhattan Festivala Kratkog Filma.

Gledatelji će prilikom kupnje ulaznice dobiti glasački listić s uputom da izaberu najbolji film. Glasovi se prebrojavaju u svakom kinu koje sudjeluje na Festivalu i prosljeđuju u festivalsko sjedište u New Yorku gdje će u nedjelju, 7. listopada biti proglašen pobjednik. Pobjednik će biti objavljen na internetskim stranicama www.manhattanshort.com, odnosno www.kinovalli.net.

Detaljne informacije o ovogodišnjoj selekciji, press materijale, intervjue i najave možete pogledati na: www.manhattanshort.com.