Novosti

10/10/2012

"Ružičasta sanjarica" u Istarskom narodnom kazalištu

U Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula, u četvrtak 11. listopada 2012. godine u 10,00 i u 18,00 sati bit će izvedena predstava za djecu "Ružičasta sanjarica" autorice Nine Horvat u režiji Ivice Šimića, a u produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba.

Suvremena predstava o dvoje školske djece od kojih je jedno osamljeno jer se preselilo u drugu školu, a drugo preopterećeno obavezama, duhovita, a opet problemska predstava. Glavne uloge tumače Gea Gojak i Dado Ćosić.

"Ružičasta sanjarica" kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. No, budući da u snovima možemo biti što god poželimo i možemo raditi što god nam padne napamet, i likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet.

Dječak se nedavno preselio u novi kvart, nikoga ne poznaje, roditelji puno rade pa je po cijele dane sam. Jednu noć, u snu, upozna djevojčicu koja ima gomilu obaveza i ni sa kim se ne stigne družiti. Dvoje osamljene djece počinju svake noći sanjati zajedničke snove u kojima dožive niz pustolovina. I više se ne osjećaju sami. Svaku ih večer netko čeka, makar i u snovima.