Novosti

24/10/2012

Održani edukativni treninzi za Savjet mladih

U sklopu projekta Youth Adrinet, agroturizam Bačva je od 18. do 21. listopada bio domaćin članovima Savjeta mladih Grada Pule koji su sudjelovali na edukativnim treninzima edukatora iz udruge ZUM - Ane Preveden i Sanje Pavleković. Cilj ovih treninga bio je osnaživanje i priprema članova Savjeta mladih za samostalno djelovanje i puno ostvarivanje njihove uloge savjetodavnog tijela unutar pulske gradske uprave.

Kroz procesno-participativni princip rada tako su obrađene slijedeće teme: nacionalna i lokalna politika za mlade, Zakon o Savjetima mladih u Republici Hrvatskoj, djelovanje Savjeta u skladu s njegovom savjetodavnom ulogom, afirmiranje položaja i prava Savjeta unutar institucionalnog okvira lokalne politike za mlade, razvoj politike za mlade po europskim standardima te jačanje komunikacijskih i timskih vještina sudionika edukacije.

Podsjetimo, projekt Youth Adrinet s implementacijom je započeo u travnju 2011. a kao projektni partner, Grad Pula je s udrugom ZUM sklopio ugovor o pružanju usluga vanjske ekspertize na području politika za mlade. Troškovi edukacija i ostalih projektnih aktivnosti financirani su iz samog projekta, odnosno fonda Europske unije IPA Cross Border Cooperation 2007 - 2013.

Glavni cilj ovog projekta jest ojačati institucionalne mehanizme lokalne politike za mlade u zemljama regije kroz umrežavanje, edukaciju i međunarodnu suradnju, a osim Grada Pule, u projekt su uključene i jedinice lokalne i regionalne samouprave iz Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Slovenije.