Novosti

25/10/2012

Šijana I favorit za naslov

Jučer je u dvorani OŠ Šijana odigrano posljednje, peto kolo prvenstva osnovnih škola u košarci. Kolo je otvoreno uvjerljivom pobjedom Šijane I nad ekipom Centra. Već na kraju druge četvrtine košarkaši Šijane I imali su nedostižnu prednost od 40:2, a konačni rezultat popeo se na vrtoglavih 74:9. Najbolji pojedinci susreta bili su T. Perković sa 19 i L. Dubroja sa 10 koševa. U dosadašnjem tijeku prvenstva ekipa Šijane I odigrala je stopostotno, upisavši tri pobjede i najveću koš razliku na prvenstvu od +150. Ovom pobjedom Šijana I potvrdila je prvo mjesto u skupini B i status favorita za naslov. U preostaloj utakmici skupine B snage su odmjerile ekipe Tone Peruška i Stoje. U uzbudljivoj utakmici prepunoj preokreta Stoja je serijom koševa od 8:0 u posljednjim minutama utakmice osigurala sebi drugo mjesto u skupini i prolaz u polufinale. Za Stoju su najraspoloženiji bili D. Moravac i M. Bekavac ubacivši svaki po 12 koševa. U skupini A Veruda je osigurala prvo mjesto te su Kaštanjer i Vidikovac odigrali utakmicu za prolaz. Košarkaši Kaštanjera od samog su početka kontrolirali utakmicu, iako se Vidikovac opasno približio u trećoj četvrtini rezultatom 40:34. Kaštanjer je na krilima Tunića, koji je ubacio 20 koševa, u završnici svladala Vidikovac rezultatom 53:36.

Završnica prvenstva koja je bila zakazana za 31.10.2012. prebačena je za srijedu, 07. studenog, s početkom u 14h. Na rasporedu su tada polufinalne utakmice između Verude i Stoje te Šijane I i Kaštanjera, a finale je predviđeno u 16.15h.

Rezultati petog kola: Šijana I - Centar 74:9, Veruda - Veli Vrh 2:0 (BB), Kaštanjer - Vidikovac 53:36, T. Peruška - Stoja 30:38.

Poredak po skupinama:

Skupina A: Veruda 8, Kaštanjer 7, Vidikovac 6, Šijana II 5 i Veli Vrh 1.

Skupina B: Šijana I 6, Stoja 5, T. Peruška 4, Centar 3.