Novosti

26/10/2012

Nenad Popović: "Pula je mjesto književnog i kulturnog transfera"

U Komunalnoj palači održan je jutros prijem sudionika Europskog književnog susreta Pula 2012. Domaće i inozemne književnike, nakladnike i prevoditelje, u ime Grada Pule, primili su zamjenica gradonačelnika Vera Radolović i pomoćnik pročelnika UO za društvene djelatnosti i koordinator projekata Vinko Knez.



Europski književni susret održava se u Zavičajnoj knjižari Petit u Puli 25. i 26. listopada i cilj mu je pobliže upoznati inozemne nakladnike, prevoditelje i književne stručnjake s hrvatskom književnošću. Susret je organiziran u suradnji Zavičajne knjižare Petit i novoosnovanog Istarskog ogranka Hrvatskog društva pisaca.



Vera Radolović zahvalila se svima prisutnima na posjetu Puli te pozvala sve na ponovni posjet prilikom nadolazećeg Sajma knjige u Puli. Voditelj knjižare Petit i suorganizator susreta Elmo Cvek istaknuo je kako se zahvaljuje Gradu Puli na iskazanoj potpori u organizaciji ovog susreta i radu zavičajne knjižare. Ovom prigodom, poklonio je i plan grada i turistički vodič Pule zamjenici gradonačelnika.



Član Hrvatskog društva pisaca Nenad Popović izrazio je zadovoljstvo pruženim gostoprimstvom i prisutnima je prenio iskustva iz prve ruke sa susreta opisavši kako u Petitu vlada veoma prijateljska, produktivna i domaća atmosfera. Želja organizatora bila je pobuđivanje dugoročnog interesa za hrvatsku književnost kod inozemnih sudionika putem razmjene iskustava. Dalibor Šimpraga, također član HDP-a, istaknuo je važnost neposredne komunikacije koja je prisutna na susretu i pohvalio izdavaštvo Zavičajne knjižare Petit koja podržava mikroregionalno stvaralaštvo.