Novosti

30/10/2012

Selidbom Uprave u prostorije vrtića Zvjezdice Dječji vrtići Pula ostvarit će dugoročne uštede

Skorim otvorenjem novog objekta Dječjeg vrtića "Zvjezdice" u Šijani, osim smještaja djece u objekt izgrađen prema najvišim standardima, riješit će se i pitanje smještaja Uprave i računovodstva Dječjih vrtića Pula, uz dugoročne uštede za ovu gradsku ustanovu. Prostor u Laginjinoj 3 koji Uprava trenutačno koristi ide na javnu dražbu, a novac od njegove prodaje  usmjerit će se u otplatu kredita podignutog za rekonstrukciju "Zvjezdica". Na ovaj će se način optimizirati poslovanje Dječjih vrtića Pula i pomoći otplata novog modernog objekta. 
Ravnateljica Dječjih vrtića Pula, Mariza Kovačević, istaknula je zadovoljstvo činjenicom da će Uprava i računovodstvo sada biti dostupniji roditeljima. "Konačni trošak rekonstrukcije i opreme šijanskog vrtića mogao biti i manji od ukupno planiranih 8 milijuna i 700 tisuća kuna, unatoč dodatnim radovima na uređenju prostorija za Upravu i računovodstvo, ali o tome ćemo se očitovati po završetku svih radova." Uređenje prostorija za Upravu u sklopu DV "Zvjezdice" neće utjecati na rokove završetka radova.
Dodatna pomoć u otplati bit će i novac od najavljene prodaje prostora u Tršćanskoj 1, u koji su za trajanja radova  privremeno smještena djeca iz DV "Zvjezdice". "Zgrada Dječjeg vrtića "Zvjezdice" rekonstruirana je prema najvišim standardima, a uz potpuno opremanje, cijena po kvadratnom metru iznosi 2.000 eura, što je, u usporedbi s oko 1.600 eura, koliko u prosjeku košta kvadratni metar običnog stana u novogradnji, više nego povoljno za objekt ovakvog tipa i namjene", ustvrdila je Kovačević.
Pravo vlasništva nad prostorima u Laginjinoj i Tršćanskoj Grad Pula je još u lipnju prošle godine prenio na Upravu Dječjih vrtića Pula, a Uprava je, s ciljem optimiziranja poslovanja i potpomaganja u otplati kredita, uoči preseljenja spomenute prostore odlučila staviti na dražbu.
Sljedeći krug natječaja za prodaju poslovnog prostora u Laginjinoj 3 planiran je za 15. prosinca, a  početna cijena prostora za koji će se licitirati iznosi 110.297,60 eura.