Novosti

30/10/2012

Pula i Beverly Hills uspostavili prijateljske veze

Gradonačelnik Boris Miletić jutros je u Komunalnoj palači primio članicu Odbora za bratimljenje Grada Beverly Hills Allisu Roston i njezinog supruga. Sastanku su, uz gradonačelnika i suradnike iz Grada Pule, prisustvovale i predstavnice Pula film festivala Zdenka Višković-Vukić i Tanja Miličić.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti bratimljenja dvaju gradova, a tom je prigodom istaknuto kako filmski festivali, razmjena mladih, multikulturalnost i zaštita zajednice predstavljaju samo neke od točaka koje povezuju ova dva udaljena i veličinom naoko različita grada.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je gospođi Roston na posjeti, izrazivši nadu za daljnjim produbljivanjem prijateljskih odnosa između dvaju gradova i otvaranjem novih vidova suradnje. Tanja Miličić, voditeljica Kina Valli, ukratko je opisala povijest Pula Film festivala i istaknula njegovu važnost na državnoj i međunarodnoj razini, dok je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan-Korotaj napomenula kako je Istra zabilježila porast američkih posjetitelja ove turističke sezone te istaknula kako za sljedeću sezonu radi na razvoju novih vidova turizma koji bi privukli još više gostiju s ovog iznimno važnog turističkog tržišta.

 Allisa Roston zahvalila se domaćinima na gostoprimstvu i iskazala zainteresiranost za uspostavljanje suradnje između dvaju gradova, naročito radi povezivanja mladih u sve globaliziranijem društvu.