Novosti

30/10/2012

Gradonačelnik s japanskim veleposlanikom razgovarao o budućim investicijama

Danas je u Komunalnoj palači gradonačelnik Pule Boris Miletić primio japanskog veleposlanika u RH Masaru Tsujija. Veleposlanik je trenutno u dvodnevnom posjetu Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli tako da su na sastanku bili prisutni i predstavnici Sveučilišta, rektor dr. Robert Matijašić i pročelnik Odjela za ekonomiju i turizam dr. Valter Boljunčić, te predsjednica HGK - Županijska komora Pula Jasna Jaklin Majetić.

Na iznimno uspješnom sastanku gradonačelnik Pule i njegova ekcelencija Masaru Tsuji raspravljali su, između ostalog, o otvaranju mogućnosti ekonomske suradnje između dvaju zemalja kroz automobilsku industriju i brodogradnju, u kojoj Pula posjeduje dugogodišnju tradiciju, a koju je veleposlanik Japana istaknuo kao primjer velikog ekonomskog potencijala grada i regije. Veleposlanik je posebno istaknuo brodogradilište Uljanik kao jedan od projekata, ali raspravljalo se i o energetskim projektima za koje su obje strane izrazile nadu da će privući japanske investitore.

Predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako je već posvjedočena dobra suradnja istarskih tvrtki s japanskima, naročito u sektoru automobilske industrije.

Masaru Tsuji osvrnuo se i na predavanje koje je održao netom prije sastanka na Sveučilištu Jurja Dobrile, pohvalivši iskazani interes pulskih studenata.

Napomenuo je kako mu je ovo drugi posjet Puli tijekom mandata i kako mu se izrazito sviđa energija koju je osjetio u šetnji gradom, kao i gostoprimstvo koje su mu Puljani iskazali.

 Gradonačelnik Miletić u razgovoru se prisjetio nedavno otvorene izložbe japanskih fotografija u Cvajneru povodom Dana Grada Pule i naglasio kako Grad Pula održava uspješnu suradnju s japanskim gradom pobratimom Hekinanom.