Novosti

02/11/2012

I Pula ove godine obilježava Svjetski dan 24-satnog crtanja stripa

U Puli, Zagrebu, Osijeku i Splitu ovog će se vikenda (3.11.- 4.11. 2012.) održati 24-satno crtanje stripa te se na taj način obilježiti dani posvećeni ovoj umjetničkoj disciplini. Taj će se dan po različitim lokacijama diljem svijeta - od trgovina specijaliziranih za stripove do predavaonica po umjetničkim školama - crtači željni kušnje okupiti u gomilice koje rade kroz noć. U Puli crtat će se u prostoriji Udruge Art&Music u CGU Rojc.
24-satno crtanje stripa je disciplina koju je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti sa ciljem da svaki sudionik u 24 sata nacrta 24 stranice stripa na zadanu temu koja će biti objavljena u subotu u podne.  Svakom  je sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi.
Svi zainteresirani koji se žele okušati u ovoj zanimljivoj disciplini još uvijek se mogu prijaviti za sudjelovanje i to zaključno sa subotom 3.11.2012. do 11 sati na tel. 092 1263731. A kako nastaju stripovi pratite na stranici http://www.24satnocrtanjestripa.com. 

Ovu akciju u Puli organizira Udruga Art&Music u suradnji s pulskom Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna.