Novosti

02/11/2012

Nove nadstrešnice za autobusna stajališta u Tomasinijevoj i ulici Veruda

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je danas, 2. studenog, u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za novinare na kojoj je izvijestio o aktima donesenim u razdoblju od 12. do 31. listopada ove godine.  Gradonačelnik je donio odluku o izmjeni i dopuni Odluke o podstavljanju nadstrešnica za sklanjanje ljudi u javnom gradskom prijevozu kojom se, na inicijativu mjesnog odbora Veruda, dopunila odluka novim lokacijama za podstavu nadstrešnica, i to u Tomassinijevoj i ulici Veruda.

Govoreći o Odluci o skladanju ugovora o osnivanju prava služnosti radi izgradnje i održavanja kanala za prihvat vode Valmade - Valdebek te Odluku o sklapanju ugovora o osnivanju prava služnosti radi izgradnje i održavanja kanala oborinske odvodnje unutar dijela ulice Viovica u gradu Puli, gradonačelnik je rekao kako je stav stručnog povjerenstva da se treba ublažiti pritisak odvodnje oborinskih voda prema kanalu Pra Grande na način da se izgradi zaseban odvojak koji bi značajan dio oborinske odvodnje usmjerio prema lučici gdje je smještena Marina Veruda. Grad  je s tom namjenom ustupio Hrvatskim vodama pravo služnosti na zemljištu kojem je vlasnik Grad Pula kako bi se izgradio takav kanal te značajan dio oborinske odvodnje preusmjerio i smanjio pritisak u samom centru grada.

Odlukom je predloženo da se voditeljem projekta Youth Adrianet, financiranog iz fonda Europske unije IPA Crosborder Cooperation 2007. - 2013., imenuje mr.sc. Erik Lukšić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dok je Jasmina Nina Kamber, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, imenovana članicom tima za implementaciju projekta sa zadaćom koordinacije politike mladih u Gradu Pula.

Na konferenciji je gradonačelnik obavijestio novinare o raspisivanju natječaja za prodaju ukupno 13 nekretnina u vlasništvu Grada te o sklapanju ugovora o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada sa sadašnjim zakupcima koji u potpunosti izvršavaju ugovorne obaveza za ukupno 6 poslovnih prostora.

Gradonačelnik Miletić je obavijestio i o davanju suglasnosti na ugovor o financiranju izgradnje pristupne prometnice u dijelu naselja Veli Vrh, a na konferenciji je predstavljeno i redovno kvartalno izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 12. do 31. listopada 2012. godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.