Novosti

02/11/2012

Općoj bolnici Pula doniran uređaj za zdravstvenu zaštitu djece

Gradonačelnik Pule Boris Miletić nazočio je danas u prostoru Opće bolnice Pula donaciji uređaja Bubble CPAP, namijenjenog liječenju respiratornih problema kod djece. Uređaj je kupljen sredstvima ostvarenima na koncertu Tonya Cetinskog u LMC klubu Vodnjan u vlasništvu Viktorov grupe, održanom u rujnu, a po deset tisuća kuna dali su gradovi Pula i Vodnjan. Po riječima voditeljice Odjela za nedonoščad i novorođenčad dr. med. Mirne Milevoj-Ražem, uređaj ukupne vrijednosti 40 tisuća kuna koristi se kod neinvazivne metode u liječenju respiratornih problema kod novorođenčadi, a naročito nedonoščadi, što ga čini neophodnim u kvalitetnom liječenju djece. 

Tiskovnoj konferenciji su nazočili i ravnatelj pulske Opće bolnice Lems Jerin, gradonačenik Vodnjana Klaudio Vitasović i predstavnici Viktorov grupe, koja je i organizirala humanitarni koncert.
Gradonačelnik Pule Boris Miletić naglasio je kako Grad Pula uvijek prepoznaje i podržava ovakve incijative te da se, u skladu sa svojim mogućnostima, ali i pravnim procedurama, nastoji uključiti u svaku akciju koja za cilj ima pomoć našim najmlađim sugrađanima.
Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović osvrnuo se na uspješnu suradnju između svih partnera u ovoj inicijativi, dok je gospodin Viktorov izjavio kako je i sam otac troje djece te da je ovo druga akcija koju podržava i time nastoji pomoći u osiguravanju neophodne zdravstvene njege svoj djeci kojoj je to potrebno. Ravnatelj Opće bolnice Pula Lems Jerin zahvalio je svima na suradnji, uz želju da se ovakve akcije održavaju i ubuduće.