Novosti

07/11/2012

Martinje u Puli

U subotu, 10. studenog 2012. godine, održat će se manifestacija Martinje u Puli. Organizator je tvrtka Tržnica d.o.o. Pula uz podršku Grada Pule.

Povodom obilježavanja Martinja, osim vinara koji će nuditi mlado vino na degustiranje, pridružit će se i brojni izlagači s autohtonim istarskim proizvodima. Uz bakalar, sir, med, posjetitelji će moći uživati u degustiranju i kupnji domaćih proizvoda ali i proizvoda od maslinovog drva, maslina (ulja, namazi) te brojnih drugih delicija. Nudit će se i proizvodi od lavande, ljekovita hladno prešana ulja, ručno rađeni prirodni sapuni.

Vina koje će se moći kušati i kupiti predstavit će tvrtka Kalavojna, OPG Benazić Neven i gosti Petrovečki vinogradarstvo iz Zabočkog vinogorja.

Članovi Udruge gljivara Sunčanica pobrinut će se da uz čašicu kvalitetnog vina možete degustirati tanjur jela od gljiva (gljivarski lonac, namazi od gljiva, hladna predjela).

Za glazbeni dio manifestacije pobrinut će se grupa "Boom".

Martinje u Puli održat će na prostoru uz fontanu i zgradu tržnice od 9 do 12 sati.

Posebni gosti subotnjeg jutra na pulskoj tržnici bit će predstavnici iz Vodnjana koji će ovom prigodom najaviti 8. Dane mladog maslinovog ulja koji će se održati od 16. do 18. studenog 2012. u Vodnjanu.

Izlagači - Martinje (10.11.2012.):

KALAVOJNA - vina


OPG BENAZIĆ NEVEN - vina

PETROVEČKI VINOGRADARSTVO - vina

 VESNA SIREVI Loborika - sirevi i ostali proizvodi iz kravljeg i ovčjeg mlijeka (meki, polutvrdi I tvrdi sirevi, skute, vrhnje, "¦)

KUMPARIČKA iz Cukuni - jogurti od kozjeg mlijeka (ali imaju i tvrde, polutvrde, svježe meke kozje sireve, skutu, svježe kozje mlijeko)

OPG PČELARSTVO BODIŠ iz Pule - med i ostali pčelinji proizvodi

OPG FIORE - maslinova ulja, proizvodi od maslina

POSSESSION d.o.o. - ljekovita hladno prešana ulja

OPG BRIG - rukotvorine od maslinovog drva (suveniri, kuhače, zdjele,"¦)

OPG PREDAN - ručno rađeni prirodni sapuni na bazi maslinovog ulja

DR.OMEGA - hladno prešana ljekovita ulja

OPG STIPANČIĆ - lavanda i proizvodi od lavande

LAVANDA BEL - lavanda I proizvodi od lavande

ALDEN - bakalar

MIST ART - nakit i predmeti od maslinovog drva

Gosti:

Udruga Kumino selo - voćni namazi