Novosti

07/11/2012

65. obljetnica osnutka KUD-SAC "Lino Mariani" i 85. rođendan maestra Nella Milottija

KUD-SAC "Lino Mariani" prigodnim koncertima obilježava 65. obljetnicu osnutka i 85.-tu godišnjicu rođenja maestra Nella Milottija, koji je vodio zbor vodio punih 50 godina. Prva dva koncerta održala su se u Zajednici Talijana u Puli 26. listopada i 3. studenog 2012. te su tom prigodom podijeljene nagrada i priznanja za višegodišnje članstvo u KUD-u.



Središnja proslava obljetnice bit će svečani koncert 11. studenog 2012. godine u 19,00 sati u Istarskom narodnom kazalištu upravo na dan rođenja maestra Nella Milottija. Prvi dio programa bit će posvećen 85. rođendanu ovog velikog skladatelja i dirigenta, a drugi dio obilježavanju 65. obljetnice KUD-a "Lino Mariani" u kojem će se izvoditi arie iz poznatih opera koje je maestro toliko volio. U programu sudjeluju muški, ženski i mješoviti zbor uz dirigente Edija Svicha i Oriettu Šverko, mandolinistički orkestar KUD-a-SAC "Lino Mariani" uz dirigenta Ivana Štekara, simfonijski orkestar pod ravnanjem Branka Okmace. Gosti su vokalni solisti iz Milana, Rijeke i Pule Jasna Kovačević-Zucchi, Olga i Bojan Šober, Ivan Kruljac, Vesna Nežić-Ružić, Kvintet Puhačkog orkestra grada Pule, Plesni studio Art Dance, Plesni studio Centar i Udruga Roma Istre.



Pokrovitelji programa su Grad Pula, Istarska županija, Unione italiana-Talijanska unija, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, a ulaz je slobodan.