Novosti

08/11/2012

"Oluja" uživo na platnu Kinu Valli u subotu

U subotu, 10. studenog u 19 h održati će se prijenos opere "Oluja" uživo iz Metropolitana na velikom platnu Kinna Valli. Britanski skladatelj Thomas Adès debitirat će u Metukao dirigent premijere vlastite opereOluja koja je već hvaljena i proglašavana remek-djelom. Robert Lepage svojim poznatim inovativnim produkcijama rekonstruira interijer milanske Scale kao poprišta događanja radnje. Simon Keenlyside pjeva ulogu Prospera.

"Olujaje izvanredno djelo koje je vjerno oslikalo čaroliju Shakespearove posljednje drame. Olujaje kutija puna magičnih trikova i kao takva meni osobno velika inspiracija", ističe Lepage. U operi se pojavljuju Isabel Leonardo kao Prosperova kći Miranda, Toby Spence kao njezin brat Antonio, Audrey Luna kao duh Ariel, Iestyn Davies kao dvorska luda Trinculo, Alek Shrader kao plemić Ferdinand, Alan Oke kao monstruozni Caliban te William Burden kao napuljski kralj. Libreto Meredith Oakes adaptacija je originalnog Shakespearova teksta. 

Opera traje oko 180 minuta, uključujući i jednu stanku. Daljnje informacije o cijeni ulaznica i mogućnosti rezervacija možete naći na službenim stranicama Kina Valli.