Novosti

16/11/2012

Deveti Dani vokalne glazbe - "Brajši u spomen",

Pod pokroviteljstvom Grada Pule, i ove će se godine u Domu hrvatskih branitelja, u subotu, 17. studenoga s početkom u 19 sati održati Deveti Dani vokalne glazbe - "Brajši u spomen".

Svečani koncert uveličat će gosti iz Slovenije - Ženski pevski zbor "Marjetice" i Vokalna skupina "Unica". Raznovrsnim programom, također će se predstaviti Hrvatsko glazbenog društvo "Zvijezda Danica" iz Kraljevice, Akademski mješoviti zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, folklorna grupa podmladak KUD-a "Vodnjan", glazbena skupina "Loose", Mješovita vokalna skupina "Nešpula" KUD-a "Matko Brajša Rašan" i Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan" iz Pule. Svi će sudionici izvesti po jednu Brajšinu skladbu te na kraju susreta tradicionalno otpjevati istarsku himnu Krasna zemljo koja ove godine slavi 100. obljetnicu.

Matko Brajša Rašan utrnuo je put istarske glazbe sa zapisivanjem istarskih napjeva i cilj domaćina ove tradicionalne svečanosti, KUD-a "Matko Brajša Rašan", je sačuvati spomenutog skladatelja od zaborava. Ulaz na koncert je slobodan.