Novosti

21/11/2012

Otvoren 9. Simpozij distrofičara Istre "Ususret zdravlju 2012"

U pulskom hotelu Park Plaza svečano je danas otvoren 9. Simpozij distrofičara Istre pod nazivom "Ususret zdravlju 2012" koji je i ove godine okupio brojne eminentne zdravstvene stručnjake. Otvorenju su, između ostalih, prisustvovali i domaćini, pulski gradonačelnik Boris Miletić te dožupan Vedran Grubišić, predstavnici ministarstva, Hrvatske zdravstvene komore, Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom donatora, donatora i sponzora te republičkog saveza i udruga distrofičara iz cijele zemlje.

Predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar pozdravio je brojne okupljene goste i prijatelje Društva iz cijele Hrvatske. Komar je istaknuo kako u radu ovogodišnjeg simpozija sudjeluje 600-tinjak sudionika, od čega njih 300-tinjak zdravstvenih djelatnika i čak 26 vrhunskih predavača koji će na svojim predavanjima govoriti o bolestima i problemima osoba s mišićnom distrofijom.

Čast da otvori 9. simpozij distrofičara Istre pripala je pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću, koji je pohvalio rad Društva te je poželio organizatorima još mnogo uspješnih simpozija u godina koje dolaze.

Nakon zdravstvenog dijela ovogodišnjeg simpozija održat će se svečana večera uz glazbu i ples, a sutra u jutarnjim satima planirane su sportsko-rekreativne aktivnosti. Tijekom simpozija ispred hotela bit će izloženo i specijalno probno vozilo pulske Autoškole SL91 s ciljem edukacije mobilnosti i polaganja vozačkog ispita osoba s invaliditetom.